Чому у Серпневому було відсутнє газопостачання.

Представники газорозподільчої компанії з’явились в селі 17 червня, та у зв’язку з неохідністю проведення технічних робіт перекрили хід газу для всього села, залишивши населення без можливості готувати їжу і користуватись гарячою водою.

Природний газ для побутових потреб у Серпневому використовують у приватних домоволодіннях і у багатоквартирних будинках. Після відключення газу та проведеня технічних робіт газовики оголосили, що газопостачання відновлять 29 червня і навіть розклеїли про це повідомлення. Але мешканці Серпневого, зокрема квартир у двоповерхівках, тривалий час були позбавлені газу.

«Ми не можемо приготувати їсти та підігріти увечері воду, для того щоб вмитись та помити дітей. Обід та вечерю готуємо у дворах на вогні. Кладемо два кирпичі і зверху решітку, розводимо вогонь і готуємо», – пояснює від імені жителів багатоквартирного будинку Олександр та показує велику пательню та бідон на 50 літрів, в якому гріють воду на всіх.

За дорученням Валерія Скрипніченка ситуацію взяв під контроль заступник міського голови Сергій Тижненко. «Міська влада сьогодні на постійному зв’язку з представниками АТ «Харківгаз», намагаємось вирішити питання законним способом. Наразі підключили юридичний відділ для правового врегулювання проблеми. Після тривалих переговорів із фахівцями газової служби вдалось почати запуск газу в приватні домоволодіння, а сьогодні підключені два багатоквартирних будинки» – підкреслив Сергій Тижненко під час зустрічі з жителями Серпневого.

 

Міська рада зв’язалась із Зміївським відділенням АТ «Харківгаз» із проханням пояснити населенню тривалю затримку у наданні послуги. На запитання відповіла старший майстер служби газорозподільної ситеми Зміївського відділення АТ «Харківгаз» Тетяна Бараковська: «З 29 червня ми тільки почали відновлювати газопостачання. Затримка була пов’язана із тим, що проводились магістральні роботи газовою компанією «Трансгаз». Сьогодні ці роботи завершено, і жителі Серпневого отримають природний газ». Вона також запевнила, що вже до кінця цього тижня всі домоволодіння села будуть підключені до газопостачання.