Молодіжна рада міста Валки

РОЗПОРЯДЖЕННЯ про створення молодіжної ради

ПОЛОЖЕННЯ про молодіжну раду

МЕМОРАНДУМ про співробітництво

ПРО МОЛОДІЖНУ РАДУ М. ВАЛКИ

Молодіжну раду міста Валки при Валківському міському голові створено у вересні 2018 року, затверджено  Положення про неї та підписано Меморандум про співпрацю між головою молодіжної ради та міським головою.

Відповідно до вищезгаданого Положення, молодіжна рада створюється із старшокласників загальноосвітніх шкіл міста, студентів, працюючої молоді. Строком на один рік обирається голова молодіжної ради та його заступник.

Збори молодіжної ради проводяться один раз на місяць, під час яких проводяться  зустрічі із посадовими особами міської ради, представниками різних структур, тренінгові зайняття, планування та обговорення заходів.

Крім щомісячних зборів молодіжної ради, учасники приймають участь в засіданнях постійних комісій міської ради, сесіях, запрошуються на офіційні заходи, які проводяться у Валківській територіальній громаді.

Молодіжна рада обрала  наступні напрямки діяльності:

  • організація святкових заходів у місті;
  • благодійність та волонтерство;
  • благоустрій територій;
  • освітні та пропагандистські акції для дітей та молоді;
  • екологічний патруль.

У соціальних мережах налагоджена комунікація молоді через створення Групи «Молодіжка» у Instagramі. Також учасники молодіжної ради розробили свій логотип.

За час роботи молодіжної ради, молодь активно генерувала ідеї та долучалася до їх впровадження. Так, завдяки їх участі кардинально змінився підхід до проведення міських заходів, також вони постійно долучаються  різноманітними акціями до проведення районних заходів.

Учасники молодіжної ради започаткували екологічні акції «Молодь за чисте місто», «Посади дерево», «Зробимо місто квітучим» та ін.

За результатом проведеного тренінгу молодь-громада-влада у форматі «Світове кафе» у місцевому парку створили нову молодіжну локацію – показ кінофільмів під відкритим небом.

Молодіжна рада співпрацює із «Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді», молодіжним ХАБом, дитячою бібліотекою, школами міста.

Куратором молодіжної ради міста визначена Ханіна В.В., завідувач “Центру розвитку громади та медіа-комунікацій” Валківської міської ради, яка також є головою громадської ради з розвитку міста при взаємодії із міським головою та міською владою.

НІЧОГО ДЛЯ НАС БЕЗ НАС

Створення сучасного публічного простору, в якому  б молодим людям було б комфортно та цікаво проводити час, в тому числі з метою формування та просування власної думки щодо розвитку громади загалом і молоді зокрема спонукало нас до активних дій.

Молодіжна рада при міській раді працює вже другий рік, на сьогодні має оновлений склад та не полишає зв’язку із попередниками, які вже стали студентами. Тому нове скликання обрало для себе кодову назву «19/20», що відповідає рокам роботи ради саме цього скликання. Між собою молодь називає себе просто «молодіжкою» і продовжує генерувати нові надзвичайно цікаві ідеї для організації роботи молодіжного руху у місті.

Спочатку завдяки тренінгам, мозковим штурмам та спільному обговоренню ми обрали напрямки та форми роботи і за підтримки місцевої влади прийнялися до роботи.  Ми долучилися до низки  заходів із організації свят, благоустрою, волонтерської роботи у місті. До Міжнародного Дня захисту дітей, ми взяли участь у проведенні тренінгу «Світове кафе», де спільно із представниками місцевої влади та вчителями визначили, результатом якого стала реалізації ідеї із проведення перегляду кінофільму «під відкритим небом» до Дня Незалежності України.

Найбільшою нашою гордістю є реалізація проекту «Скажи собі, скажи всім» і встановлення на верхній частині Центральної  площі арт-об’єкту “Я ЛЮБЛЮ ВАЛКИ», який ініціювала  наша молодіжка та танцювальна студія “Hold the Rhythm”.  Ми твердо відстоювали наше бажання бачити цей патріотичний салоган у нашому місті депутатам міської ради і вони нас підтримали, фінансовий внесок у цей проект надала танцювальна студія. Ми щиро вдячні всім, хто допоміг реалізувати наші задуми.  Маємо ше багато ідей та проектів щодо позитивних змін у нашому місті, які б були цікаві молоді.

Серед цьогорічних досягнень можна назвати і налагодження дружніх стосунків із молодіжною радою м. Мерефа.  У ході дружніх візитів молодих активістів до обох громад, поділилися досвідом та напрацюваннями, розповідали про створення, структуру, роботу та досягнення молодіжного руху у своїх громадах. Обмін досвідом між молоддю двох громад надає змогу створити ком’юніті однодумців з метою розвитку молодіжного руху Харківщини.

За ініціативи Молодіжної ради Валок у нашому місті активізується робота із вечірнього перегляду кінофільмів у Молодіжному хабі, який знаходиться на 1 поверсі приміщення старої школи.

Для тісної комунікації, ми створили свою групу та сторінку у
Інстаграмі molodizhka.valky. Запрошуємо приєднуватися активну молодь до нашої спільноти.

Сьогодні молодіжний рух набирає шалених обертів по всій Україні і  ми пишаємося тим, що ми вже в ньому. Молодіжна рада міста Валки ідентифікує себе як орган самоврядування молоді нашої громади, яка прагне змін і активно стає  тими змінами.

Хочу  подякувати  міській раді, депутатам та виконавчому комітету за розвиток  та підтримку молодіжного руху у місті.

Голова молодіжної ради м. Валки                                    В’ячеслав Губський

НАШІ ФОТО

НАША “МОЛОДІЖКА” ЗАЯВИЛА ПРО СЕБЕ НА ОСВІТНЬО-ІСТОРИЧНОМУ ХАКАТОНІ “НОВЕ ПОКОЛІННЯ”

Коротко про наші враження:
1. Представляли молодіжний рух нашого міста – ВІДПОВІДАЛЬНО?
2. У майстер-класах вже ділилися власним досвідом та розповідали про свої реалізовані проєкти – КРУТО✌️
3. Про археологічні розкопки – НЕВЖЕ ЦЕ У НАС НА ВАЛКІВЩИНІ!????? РЕКОМЕНДУЄМО!!!!!???

Висновки дня:
1. Налагодили зв’язки на рівні області.?
2. Спланували подільші дії?
3. Дякуємо організаторам??

 

МОЛОДІЖНА РАДА ВИСТУПИЛА СПОРТИВНИМИ ВОЛОНТЕРАМИ ТА АНІМАТОРАМИ НА МАСИВІ ПЕРЕМОГА, ДЕ ВІДБУЛИСЯ ДИТЯЧІ СПОРТИВНІ ЗМАГАННЯ, ВІДКРИТТЯ НОВОГО МАЙДАНЧИКУ ТА ІГРОВА ПРОГРАМА ДЛЯ МАЛЯТ.

 

Вітаємо з перемогою!❗❗❗
В’ячеслав Губський, голова молодіжної ради м. Валки при Валківському міському голові 2019/2020 років отримав відзнаку обласного конкурсу “Молодіжний лідер року-2020” і став лауреатом в номінації “Представники органів місцевого самоврядування”✌
Юхууууу!!! Молодіжка рулить!!!?