На Валківщині продовжать розвивати туризм та популяризують виготовлення керамічних виробів.

Про ці та інші важливі напрямки розвитку культури у Валківській громаді говорили на робочій нараді у приміщенні Валківської школи мистецтв під головуванням заступника міського голови Ольги Борщ та за участю начальника відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Олександра Холодного і директора КЗ СМО “Валківська школа мистецтв” Ольги Тимошенко.

В рамках написання проєкту Програми розвитку культури Валківської міської ради на найближчі роки визначили першочергові і найважливіші напрямки роботи. Зокрема, в проєкт буде внесено питання фінансування головних потреб КЗ СМО “Валківська школа мистецтв”.

Учасники наради також висловили свої бачення та пропозиції щодо збереження та розвитку культурної спадщини. Ольга Тимошенко, директор КЗ СМО “Валківська школа мистецтв”, яка є ще і головою відокремленого підрозділу “Спілки сприяння зеленого туризму в Україні” в Харківській області, піклується про розвиток туристичного напрямку на Валківщині. На її думку, нові ідеї, нові туристичні маршрути, об’єкти — все це має зацікавити та привабити гостей до нашого краю.

Однією із цікавих та оригінальних елементів розвитку культурної спадщини також має стати робота по популяризації керамічних виробів, зокрема, відомого всім “Валківського свищика”.

Всі ці питання і матимуть місце у запланованих на майбутнє пріоритетах, а в подальшому стануть нашими культурними надбаннями.