У Валках побували відомі письменники Сергій Жадан і Сашко Дерманський.

Сергій Жадан і Сашко Дерманський провели творчу зустріч для валківчан у Валківському краєзнавчому музеї. Письменники познайомили учасників зустрічі зі своїми творами, читали окремі уривки з них. Зустріч пройшла у теплій атмосфері, з іграми і жартами.
Сашко Дерманський – автор книжок для дітей молодшого шкільного віку на будь-який смак: про Маляку, принцесу Драконії, чудове чудовисько Чу й бабая Гарбузяник, вужика Ониська і дракона Омелько, бабусю Катастрофу й Остапа Квіточку… Творам письменника властиві яскраві колоритні персонажі, легкий і зрозумілий гумор, карколомні пригоди й небанальні сюжети, актуальна проблематика та смачна, соковита мова. Книжки Дерманського неодноразово здобували відзнаки найпрестижніших літературних рейтингів і премій, таких як «Книга року ВВС», «Коронація слова», «Книга року», «Золотий лелека».
Сергій Жадан поет, прозаїк, перекладач, есеїст. З найвідоміших його творів – романи «Депеш Мод», «Волошиловград», «Месопотамія», «Інтернат», поетичні збірки «Цитатник», «Життя Марії», «Антена». Отримував так само чимало премій: українських («Книга року ВВС», «Коронація слова», «Книга року») і закордонних (Jan Michalski Prize for Literature, «Книга року BBC»). Благодійний фонд Сергія Жадана організовують для школярів Харківської, Донецької та Луганської областей конкурс читацьких відгуків «Читай-пиши».
Захід відбувся в межах дитячої резиденції «Слово» за підтримки Українського книжкового фонду.