У ВАЛКАХ ПЕРЕБУВАВ ПОТЕНЦІЙНИЙ ІНВЕСТОР ІЗ ТУРЦІЇ

Сьогодні відбулася робоча зустріч міського голови Валерія Скрипніченка із потенційним інвестором, представником турецької фірми «MACHTECH», бізнесменом Дурсун Чобаном.
До Валок він завітав із метою детального ознайомлення із проєктом облаштування індустріального парку «Земля і вода», попередньо вивчивши інформацію, яку надав йому відділ економічного розвитку та інвестицій міської ради.
Під час зустрічі Петро Лашин, голова департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської ОДА, розповів про оригінальність валківського проєкту, проінформував гостя про гарантії підтримки з боку держави та збереження коштів інвесторів. До речі, він запевнив, що концепція проєкту облаштування індустріального парку «Земля і вода» визнана в Україні однією з найкращих завдяки гармонійному поєднанню ряду технічних, економічних та екологічних рішень.
«Ми покладаємо великі надії на впровадження в життя цього індустріального парку, який суттєво збільшить розміри бюджету нашої громади в частині бюджету розвитку, створить робочі місця для валківчан та суттєво поліпшить екологічну ситуацію в регіоні» – наголосив у своєму виступі міський голова Валерій Скрипніченко, звертаючись до іноземного гостя.
Зустріч завершилася домовленістю про підготовку візиту команди спеціалістів із турецької сторони, які прибудуть сюди з метою детального вивчення ситуації на місці.
Наступним етапом роботи відділу економічного розвитку та інвестицій міської ради є розробка детального бізнес-плану проєкту.
На сьогодні, на рівні протоколу намірів вже досягненні домовленості про співпрацю по створенню інфраструктури індустріального парку з литовською компанією «Treidenis», що спеціалізується на виробництві обладнання очисних споруд та білорусько-естонською інжиніринговою компанією «Estex», яка є автором технологічної схеми майбутнього індустріального парку та потенційним постачальником обладнання для заводів з Литви, Єстонії, Польші та Швеції.