Від бібліотеки до центру дозвілля.

Вже найближчим часом у Старому Мерчику заплановано створити центр дозвілля для населення. Про це говорили під час робочої поїздки заступника міського голови Ольги Борщ та начальника відділу культури, туризму та охорони історичної спадщини Олександра Холодного до Старого Мерчика. Планується, що бібліотеку, яка знаходиться у Привокзальному, буде перенесено у приміщення колишньої селищної ради та на її базі створено центр дозвілля для різних категорій населення. І школярі, і молодь, і люди похилого віку знайдуть для себе тут заняття. Це доступ до інтернет-мережі, робота на комп’ютері, допомога у освоєнні електронних послуг, оновлення бібліотечного фонду – ось той невеликий список із запланованого.

«Кожен школяр повинен мати доступ до інтернету для навчання та розвитку. Це вимоги сучасного освітнього процесу. Але, на жаль, не у кожній сім’ї є така можливість, тому на допомогу прийде центр дозвілля. Також і інше населення, зокрема, люди похилого віку, зможуть навчитись та скористатись інтернетом у власних цілях», – зазначила Ольга Борщ. У новому центрі дозвілля також зможуть зустрічатись та працювати члени громадських організацій.

В рамках робочої поїздки до Старого Мерчика, в якій також взяли участь головний лікар Валківського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Марина Орлова та представники Центру надання соціальних послуг,  обговорювалось питання і ремонту селищної медичної амбулаторії .

Фахівці з надання соціальних послуг відвідали проблемні сім’ї та надали консультативну допомогу тим, хто її потребує.