Офіційне повідомлення від Валківської міської ради

За офіційним повідомленням КЗ «Валківський ліцей ім. О.Масельського» 19.03. 2021 року директором було отримано від вчителів інформацію про погіршення стану здоров’я п’ятьох учнів початкових класів.

За офіційним підтвердженням КНП «Валківський центр первинної медико-санітарної допомоги» в період з 18.03.2021 по 22.03.2021 рік до закладу з ознаками шлунково-кишкового розладу звернулося п’ять осіб, 2010, 2011 (2), 2012,2013 року народження.  Дітям було призначено лікування. Три дитини, що проходили амбулаторне лікування у лікаря-педіатра КНП «Валківський центр первинної медико-санітарної допомоги» стан дітей наразі задовільний. Забір біологічного матеріалу для проведення лабораторних досліджень (на кишкову групу)  не проводився у зв’язку із відсутністю показань.

Решта дітей, що звернулися до КНП «Валківський центр первинної медико-санітарної допомоги» шпитальовано до дитячого інфекційного відділення КНП «Валківська ЦРЛ». За офіційною інформацією КНП «Валківська центральна районна лікарня» діти були обстежені та отримали необхідне лікування. Забір біологічного матеріалу для проведення лабораторних досліджень (на кишкову групу)  не проводився у зв’язку із відсутністю показань. Обидві дитини виписані із лікарні у задовільному стані.

За офіційною інформацією Валківського районного лабораторного відділення Нововодолазької міськміжрайонної філії  ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України» за даними екстрених повідомлень від закладів охорони здоров’я було зареєстровано два випадки захворювання серед учнів КЗ «Валківський ліцей ім. О.Масельського». Учениця 10 класу 19.03.2021 року шпитальована до дитячого інфекційного відділення КНП «Валківська ЦРЛ» із первинним діагнозом: Пневмонія-? COVID-19-? (під питанням). Виписана 23.03.2021 року із заключним діагнозом: ГРІ з гіпертермічним синдромом.

Учениця 4 класу шпитальована 19.03.2021 року до дитячого інфекційного відділення  КНП «Валківська ЦРЛ» з первинним діагнозом: ГРВІ. COVID-19 – ?(під питанням). Виписана 23.03.2021 року із заключним діагнозом: ГРІ з абдомінальним синдромом.

В обох випадках діагноз COVID-19 знятий. Результати ПЛР тестів негативні.

Будь-якої інформації від закладів чи осіб (звернень, повідомлень, скарг) у період 19-23.03.2021 року щодо погіршення стану здоров’я пов’язаних з отруєнням неякісними харчовими продуктами до закладу не надходило. Екстрені повідомлення від лікувальних закладів з діагнозом харчової токсикоінфекції, гастроентероколіту, ротавірусної інфекції не зареєстровані. Жодного зразка біоматеріалу до Валківського районного лабораторного відділення для дослідження не надходило.

Валківська міська рада проінформувала мешканців громади про усі випадки захворювання дітей Валківського ліцею у відповідний період.

 

Шановні мешканці громади!

Батьки, освітні та лікувальні заклади, місцева влада  – всі відповідальні за життя і здоров’я дітей.

Надавши всі офіційні роз’яснення Валківська міська рада звертається до мешканців громади – БУТИ СОЦІАЛЬНО-ВІДПОВІДАЛЬНИМИ та остерігатися ФЕЙКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ІЗ СОЦМЕРЕЖ.

Не вірте неперевіреній інформації і неправдивим дописам, особливо з такими серйозними звинуваченнями. У будь-якому випадку, офіційно звертайтеся до влади і ви отримаєте офіційну відповідь із першоджерел.

У інших випадках  – всі запитання до авторів постів та адміністраторів, на сторінках груп яких викладений матеріал.