У Новому Мерчику буде створено молодіжний ХАБ.

Учні Новомерчицького НВК отримали перемогу у конкурсі грантів зі своїм проєктом «Громада понад усе» . Внаслідок реалізації даного проєкту у Новому Мерчику буде створено молодіжний ХАБ. Це буде обладнане приміщення в будівлі старостату – велика кімната, що зараз практично не використовується. Тут зможе об’єднуватись молодь і всі бажаючі для проведення цікавих заходів та спілкування. У цій локаціїі також можна буде скористатися інтернетом тим, у кого немає такої можливості вдома.
Нагадаємо, що саме внаслідок виграшу одного з грантів, у Валках було вже створено подібний ХАБ «Розвиток», який сьогодні популярний не тільки серед молоді, а й серед людей поважного віку. Серед ряду інших заходів тут проходять на постійній основі навчання з освоєння комп’ютерної грамотності.
Куратором написання проєкту була заступник Валківського міського голови Борщ Ольга Іванівна.
« Всього бюджет проєкту близько 50 тисяч гривень. Планується його співфінансування з міського бюджету та інших джерел. За ці кошти маємо облаштувати приміщення, в якому буде розміщуватись ХАБ, придбати необхідну техніку та обладнання», – повідомила Ольга Борщ.
Планується, що роботу по створенню ХАБу у Новому Мерчику буде завершено у вересні цього року.