У віддалених селах громади з’явиться швидкісний інтернет.

Шість сіл Валківської громади вже найближчим часом зможуть користуватись широкосмуговим доступом до інтернету. Це Благодатне, Велика Губщина, Кобзарівка, Минківка, Мельникове,Литвинівка.

За результатами участі у проєкті «Інтернет-субвенція», який було запущено Міністерством цифрової трансформації України, Валківщина отримає субвенцію з державного бюджету 839 тисяч гривень. Ці кошти будуть використані на підключення закладів соціальної інфраструктури до оптичного інтернету.

Зазначимо, що оптичний інтернет — найбільш швидкий, надійний та безпечний. І саме його мають отримати згадані села.

Інтернет –провайдер, який виграє тендерні процедури на підключення цих сіл до інтернету, окрім забезпечення мережею шкіл, дитсадків, клубів, бібліотек, ФАПів та адмінбудівель, ще надаватиме відповідні послуги і населенню згідно встановлених до тарифів.

Хочемо підкреслити, що зараз на території окреслених сіл окремі жителі користуються підключенням до мережі Інтернет радіоелектронним засобом широкосмугового радіо, швидкість якого дуже низька, а в Минківці, приміром, покриття взагалі практично відсутнє. Завдяки ж оптоволокну швидкість інтернету на цих територіях сягатиме до 100 МБіт в секунду.