У Валківській  районній лікарні зайнятість ліжок перевищує 100 відсотків.

Про це повідомив головний лікар КП «Валківська центральна районна лікарня» Валківської міської ради Богдан Носатов.  За його інформацією, станом на ранок 31 березня 2021 року у нашій лікарні перебуває 122 хворих, з них 78 хворих з підтвердженими результатами наявності коронавірусної хвороби COVID-19, серед них валківчан 43 чоловіки. Стосовно сіл та селищ, найбільше госпіталізовано жителів Ков’яг (14 чоловік) та Огульців (11 чоловік).

Така ситуація склалась через те, що до нашої лікарні госпіталізують хворих не тільки Валківської громади. Оскільки Валківська центральна районна лікарня ще у квітні 2020 року увійшла у список 17 медичних закладів області, які першими прийматимуть пацієнтів з коронавірусом у разі сплеску захворюваності, хворі на коронавірус надходять із Харкова, Дергачів, Мерефи, Нової Водолаги, Коломака, Манченок та інших найближчих населених пунктів.

Богдан Носатов також зазначив, що навантаження на охорону здоров’я громади зросло майже вдвічі. Окрім того, постійно шукаються шляхи збільшення ліжкового фонду.

У зв’язку з цим закликаємо громадян бути відповідальними за дотримання карантинних заходів та не забувати про правила гігієни і носіння масок. Цим ми зможемо зберегти здоров’я своє та наших близьких, зменшивши навантаження на медиків.