На Валківщині створено Центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»

Установа «Центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» була створена у травні цього року і покликана задовольняти потреби населення у фізкультурно-оздоровчих та спортивних послугах жителів громади. На засіданні сесії Валківської міської ради  25 червня 2021 року депутати затвердили кандидатуру Ірини Турчин на посаду директора установи.

 

Як зазначає Ірина Турчин, підтримка бажання дорослого населення у заняттях спортом є одним із важливих напрямків діяльності місцевої влади. «В найближчих наших планах – удосконалити систему підтримки проведення чемпіонатів громади з видів спорту, створити нові спортивні об’єкти. Так, плануємо відкрити тренажерний зал у Старому Мерчику, облаштувати вуличний спортивний майданчик у Високопіллі. В рамках проекту «Активні парки – локації здорової України» у  міському парку «Сонечко» буде створено спортивну локацію. Також плануємо відкрити 5 майданчиків для занять воркаутом – 2 у Валках, інші у Ков’ягах, Старому Мерчику, Сніжкові. Плануємо багато, але головне  – віра в себе та бажання людей займатися спортом», – сказала Ірина Турчин.

Також на засіданні сесії затвердили структуру та штатну чисельність центру, яка налічує 19 чоловік, з них буде 8 інструкторів з фізичної культури та спорту.