Звернення міського голови В. Скрипніченка з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22 червня 1941 року перед українським народом як і перед усім цивілізованим світом постала жахлива загроза – фашизм, який семимильними кроками перетинав Європу, залишаючи після себе спотворені міста, спалені села та незліченну кількість зруйнованих людських доль. Найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні жертви і скалічені долі, загублене дитинство і втрачена юність – таке назавжди залишиться в пам’яті людській. Кожна родина і кожна людина, незалежно від віку, статі та соціального стану, були втягнуті у жорстокий вир війни, а територія України стала одним із вирішальних плацдармів бойових дій.

Сьогодні ми згадуємо тих, хто у жорстокій битві виборював перемогу та поліг смертю хоробрих на фронтах, в катівнях, таборах смерті. В цей день ми вшановуємо визволителів – фронтовиків, працівників тилу, вдів і дітей війни, усіх тих, хто день за днем наближав перемогу.

Шановні валківчани, у цей скорботний день віддамо шану всім загиблим та закатованим невинним людям та схилимо голови перед їх неоціненним подвигом.

Світла їм пам’ять!

З повагою,  міський голова В. Скрипніченко