Вітання міського голови із професійним святом – Днем медичного працівника

Шановні працівники охорони здоров’я!

Від імені Валківської міської ради та від себе особисто щиро вітаю вас з професійним святом –

Днем медичного працівника.

Це свято є одним із приводів, щоб ще раз висловити подяку лікарям, фельдшерам, медичним сестрам, співробітникам «швидкої допомоги», медикам первинної медичної ланки, сімейним лікарям, санітаркам – всім, хто нам дарує надію, зцілює наші тіла і душі.

Наша Валківська лікарня є опорним лікувальним закладом. Зважаючи на це, у Валках вже реалізовується частина Національного проєкту «Велике будівництво». В рамках проєкту цього року буде здано в експлуатацію нове, сучасне приймальне відділення лікарні та відремонтована під’їздна дорога по провулку Майський.

З місцевого бюджету з початку року для підтримки медицини було додатково виділено кошти в сумі понад 3 мільйони гривень. Вони були використані для співфінансування реконструкції нового приймального відділення,  придбання меблів і медичного обладнання. Під час спалаху третьої хвилі COVID-19 міська рада також не стояла осторонь проблем лікарні – були виділені кошти на закупівлю необхідних медикаментів та кисню для лікування стаціонарних хворих.

На відміну від інших сфер життя людини, в медицині неможливо домогтися вагомого успіху лише за рахунок фінансування. Потреба пацієнтів в співчутті, турботі, душевному теплі ніколи не зникне. А це означає, що завжди будуть необхідні фахівці, виховані в кращих традиціях високої медицини. Ми цінуємо ваші знання і відданість справі.

Цього року ви незаслужено зіткнулися із проблемою затримки заробітної плати та виплати коштів, пов’язаних із лікуванням від коронавірусної інфекції.  Хочу зауважити, що виплата зазначених коштів не належить до компетенції міської влади, а є виключно обов’язком НСЗУ.  Розуміючи всю складність ситуації, міська рада вжила всіх заходів щодо усунення проблеми. Ми разом з народним депутатом України Олексієм Красовим звернулись до Міністерства охорони здоров’я із роз’ясненнями та прискоренням вирішення цих складнощів.  Вважаю, що створення гідних умов та оплати праці для медичних працівників завжди було і залишається одним із пріоритетних завдань.

В день професійного свята, дорогі медики Валківщини, бажаю вам міцного здоров’я, родинного щастя і затишку, мирного неба і невичерпної енергії. Завжди пам’ятайте дану вами клятву Гіппократа, і нехай все добро, зроблене вами з душею та натхненням, повертається до вас сторицею!

З повагою, Валківський   міський   голова   Валерій Скрипніченко