ВАЛЕРІЙ СКРИПНІЧЕНКО БЕРЕ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ ПАЛАТИ КОНГРЕСУ МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ

У Хмельницькому розпочалося перше засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад, створеного президентом Володимиром Зеленським.

Захід організували в незавершеному палаці спорту.

У засіданні беруть участь по п’ять представників з кожної області. Це голови обласних центрів, міських та сільських громад. Також присутні голови районних рад та адміністрацій. Валківський міський голова Валерій Скрипніченко серед запрошених, у складі Харківської делегації.

У порядку денному – фінансування районних рад, готовність до опалюваного сезону та передача освітньо-професійних училищ на баланс місцевих громад.

За словами Президента, на місцеве самоврядування ще чекають реформи, а влада “уважно слідкує” за процесом передачі громадам об’єктів. За його словами, спільно з урядом та парламентом буде ініційовано законопроєкти щодо оптимізації дохідної частини місцевих бюджетів.

Наступного тижня в межах конгресу відбудеться засідання палати регіонів. Рішенням конгресу буде створена президія місцевого самоврядування, яка буде збиратися щомісяця.