ФУТБОЛЬНЕ ПОЛЕ ЗІ ШТУЧНИМ ПОКРИТТЯМ ВІДКРИТО!

5 лютого 2018 року між Валківською міською радою (в особі міського голови В.В. Скрипніченка) та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) (Пані Бербель Швайгер) була підписана Угода про співробітництво  в рамках проекту «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо-переміщених осіб», згідно якої, німецькі партнери мали збудувати відкрите футбольне поле зі штучним покриттям у місті Валки, на масиві Посуньки, поблизу Валківської ЗОШ І-ІІІст. та ДНЗ «Яблунька», а міська рада  – забезпечити на полі підключення до мережі освітлення і благоустрій території навколо нього.

Роботи розпочалися 6 травня з підготовки майданчика для будівництва, а  6 липня відбулася історична подія для нашого міста  – урочисте відкриття нового футбольного поля, збудованого за кошти німецьких партнерів. Усі етапи роботи контролював особисто міський голова Валерій Скрипніченко

Про важливість   будівництва  такого соціального об’єкту на масиві Посуньки та підтримку розвитку спортивного руху, здорового способу життя свідчить велика кількість людей, що  зібралися у цей день біля  футбольного поля європейського рівня.

На відкриття були запрошені почесні гості: представник Німецького товариства міжнародного співробітництва  (GIZ) менеджер проекту «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо-переміщених осіб»  Беньямін Шедер-Бішин, заступник голови Харківської облдержадміністрації Олександр Скакун, директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської облдержадміністрації Олексій Максимов, керівники району, депутати міської та районної рад, мешканці міста, у тому числі ті, що  мають статус внутрішньо переміщених.

Міський голова Валерій Скрипніченко   вручив керівнику проекту пані Бербель Швайгер найвищу Почесну відзнаку нашого міста  «Подяка територіальної громади міста Валки» за особистий вагомий внесок у розвиток соціальної інфраструктури м. Валки,  передавши її через німецького представника.

Також були вручені подяки міської ради  тим, хто долучився до будівництва на різних його етапах: від підготовки  майданчика під будівництво до благоустрою території.

Важливою була підтримка та віра жителів прилеглих вулиць і запитливі оченята дітвори. Коли вони дізналися, що займатися футболом та баскетболом на  полі можна без винятку всім і дорослим також, та ще й  БЕЗКОШТОВНО, радості  не було меж.

Три дні як поле відкрите… Футбольні баталії стихають тільки пізнього вечора.

БЕРЕЖІМО НАШЕ ПОЛЕ! ТРИМАЄМО ЙОГО  В ЧИСТОТІ!

Саме від цього залежить, як довго воно прослужить громаді.

Більше фото про урочисте відкриття футбольного поля та етапи його будівництва на Fb-сторінці Валківської міської ради