У Валках відкрито пам’ятний знак Григорію Савичу Сковороді

1 грудня 2017 року у нашому місті відбулася важлива історико-культурна подія – з нагоди 295 річчя з дня народження видатного філософа, поета, просвітителя-гуманіста Григорія Савича Сковороди відкрито пам’ятний знак, який увіковічнює сковородинівські місця.

Знак встановлено на проспекті Григорія Сковороди, у верхній частині парку Культури, що поблизу будівля Центру зайнятості, в тому місці, де колись знаходився Храм Різдва Богородиці (Рогозівський). За переказами, саме в ньому Григорій Савич стояв під вінцем із валківською дівчиною Оленою.

За ініціативи краєзнавчого музею, особисто директора Т.В. Поліщук, всебічної підтримки міської ради та депутатів, а також за допомогою місцевих майстрів-підприємців родини Гладкових пам’ятний знак було розроблено, виготовлено та встановлено на валківські землі, де ступала нога Григорія Сковороди.

Участь у відкритті пам’ятного знаку взяли керівники району, секретар міської ради, представники громадськості та інтелігенції міста, учні-краєзнавці Валківської ліцею ім. О. С. Масельского.

3 грудня 2022 року виповниться 300 років від дня народження Г. С. Сковороди.  Можемо пишатися тим, що нам, валківчанам, разом із прогресивним людством є де зустріти цю знаменну подію.

Докладемо всі зусиль для розбудови парку, збережемо наше історичне минуле, відкриємо для себе заново Сковороду, щоб разом із ним відправитися в омріяну мандрівку за щастям, щоб побудувати світ кращий, створити день веселіший.