Про роль фермерства у розвитку громади говорили сьогодні під час Круглого столу у Валківського міського голови.

Головною темою заходу було впровадження та розвиток дрібного фермерства на Валківщині. Оскільки Валківська земля завжди була аграрним куточком, то й сьогодні сільське господарство, зокрема фермерство, відіграє значну роль в розвитку економіки та наповненні місцевого бюджету. Тож створення дрібних фермерських господарств окремими родинами дасть можливість створення нових робочих місць, отримання підтримки держави і, головне – стане джерелом доходу і подальшого фінансового процвітання не тільки фермера, а й всієї громади.

Сьогодні держава створила комфортні умови задля розвитку аграрного сектору і діяльності дрібних фермерських господарств. Це і надання безвідсоткових кредитів, і фінансова підтримка у вигляді бюджетних субвенцій та дотації на всі види виробництва  – як рослинництва так і тваринництва, сплата єдиного соціального внеску державою за членів господарства.

А бажаючим створювати такі господарства громадська організація «Асоціація фермерів і приватних землевласників Харківської області»  та сільськогосподарський обслуговуючий корпоратив «Наш добробут» нададуть допомогу: від навчання майбутніх господарників до юридичного супроводу в оформленні документів та складання бізнес-плану.

Під час круглого столу його учасники обговорили сильні та слабкі сторони створення виробництва для майбутніх фермерів. «Довести інформацію до людей та роз’яснити всі особливості створення та функціонування сімейних фермерських господарств, чітко розуміти переваги та можливі ризики, а в подальшому перспективи фінансового розвитку – сьогодні наше основне завдання», – звернувся до присутніх Валерій Скрипніченко, підводячи підсумки наради.

У       роботі взяли участь старости окремих сіл, фахівці відповідних служб та відділів міської ради, голова громадської організації «Асоціація фермерів і приватних землевласників Харківської області»  Володимир Титаренков та представник СОК «Наш добробут Кривич Антоніна, адвокат, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Харківській області Олександр Міненков.