З початку року до Валківської міської ради надійшло 66 звернень від громадян.

Про це повідомив загальний відділ міської ради. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року звернень від громадян було 38.

Серед звернень є колективні- їх 27.

У зверненнях, що надійшли, були порушені різноманітні питання, за характером серед них наступні :

питання комунального господарства – 22 (питання будівництва водогону у м. Валки, ремонт доріг, низької напруги в електромережі, спилювання аварійних дерев, ремонт колодязів, щодо засмічення території приватними перевізниками);

питання аграрної політики і земельних відносин – 7 (проведення аудиту земель, щодо вартості нормативно-грошової оцінки земель, щодо оформлення земельних ділянок «соціальної сфери»);

питання діяльність органів місцевого самоврядування – 7 (про незгоду з призначенням старост);

питання соціального захисту – 6 (надання матеріальної допомоги, допомога в оформленні документів);

питання охорони здоров’я – 4 (надання допомоги в підвозі на гемодіаліз, щодо внесення змін в договір з сімейним лікарем, допомога в лікуванні доньки) тощо.

Найбільше звернень надійшло від мешканців м. Валки (22), смт Старий Мерчик (16), с. Перекіп (6), с. Костів (4), с. Баранове (3), с. Сніжків (3), с. Минківка (2),  с. Олександрівка (2), с. Ков’яги (по 2),  м. Харків (1), с. Мельникове (1), с.Свинарі (1), с. Водопій (1), с. Бурівка (1), с. Сидоренкове (1).

За результатами розгляду звернень громадян, що надійшли до 13 звернень вирішено позитивно, на 37 звернень надано роз’яснення, відповідно до ст. 7 Закону України «Про звернення громадян»  4 звернення надіслано для розгляду  за належністю, 12 – на виконанні.