Безліч сміттєзвалищ, не розчищені лісосмуги та пам’ятники, що потребують ремонту – це сьогодення нашої громади.

З року в рік згадані проблеми підіймались, їх намагались вирішувати, та все ж вони залишились. І хоча змінився адміністративно-територіальний устрій, змінились назви та люди – невирішені питання поки що є незмінними. У спадок від колишнього району територіальній громаді перейшли стихійні сміттєзвалища, хащі обабіч автошляхів, що з’єднують Валки із населеними пунктами, невпорядковані території.
Тому й працює відділ благоустрою міської ради сьогодні у посиленому режимі – до прибирання населених пунктів та розчищення лісосмуг залучено 43 працівники. Роботи багато, поряд з робітниками міськради працюють і безробітні, що на громадських роботах, і небайдуже населення. А організовують у селах та селищах цей процес старости під керівництвом заступника міського голови Сергія Тижненка.

Щодня здійснюється об’їзд громади. Сергій Тижненко разом із Світланою Івановою, начальником відділу благоустрою вже побували у Мельниковому, Високопіллі, Перекопі, Минківці. Обговорили зі старостами проблеми, оглянули пам’ятники, які також потребують оновлення та подекуди капітального ремонту.
Весняна толока триває.