Під час наради з директорами освітніх закладів розглянули ряд питань, серед них – місцеві ініціативи

Під час наради з директорами освітніх закладів, що пройшла 04 березня 2021 року в актовій залі будинку творчості, розглянули ряд питань, більшість яких стосувалась роботи освітніх закладів в умовах адаптивного карантину та дотримання протиепідемічних заходів з профілактики коронавірусної  хвороби . З цих питань проінформувала Ольга Чайкафельдшер санітарного відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Валківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби  в  Харківській області. Вона повідомила, що в Харківській області на часі спостерігається ріст захворюваності на коронавірус та відмітила, що частіше стали хворіти діти. Тому Харківський регіон знаходиться у «жовтій» зоні епідеміологічної небезпеки. Йшлося також про необхідність дотримання всіх санітарних норм і правил відповідно до законодавства.

Про місцеві ініціативи та додаткові можливості  залучення  інвестицій у зміцнення матеріальної бази закладів освіти розповіла освітянам Вікторія Ханіна, завідувач сектору організаційно-інформаційної роботи та зв’язків з громадськістю Валківської міської ради. Вона зазначила, місцеві ініціативи – один із механізмів реалізації права жителів громади на участь у місцевому самоврядуванні та можливість зробити своє життя комфортнішим і зручнішим на своїй землі.

Серед інших питань, що обговорились на нараді – атестація педагогічних працівників атестаційною комісією ІІ рівня та завдання закладів освіти Валківської міської ради з цивільного захисту на 2021 рік.