Вітання Валківського міського голови Валерія Скрипніченка з нагоди Дня місцевого самоврядування

7 грудня – День місцевого самоврядування

З НАГОДИ ДНЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ – МОЇ ЩИРІ ПОЗДОРОВЛЕННЯ УСІМ ЖИТЕЛЯМ ВАЛКІВЩИНИ, котрі в різні роки обирались головами і депутатами районної, міської, селищних і сільських рад, працювали членами виконав­чих комітетів, активістам органів самоорганізації населення та громадських організацій, а також усім тим, хто працює в органах народовладдя нині.

Це свято усієї нашої Валківської територіальної громади. Адже місцеве самоврядування – це влада кожного з вас, це можливість будувати громаду такою, якою ви мрієте її бачити, і в якій захо­чуть жити наші діти й онуки. Реформа децентралізації сьогодні відкриває для цього реальні можливості. І не тільки завдяки збільшенню фінансових надходжень, а перш за все, як дієвий стимул для зміни свідомості, підходів жителів до вирішення спільних важливих проблем і питань. Тому якщо ви хочете, щоб вас почули – почніть говорити – відкрито, об’єктивно, відверто про те, що вас турбує і чого ви прагнете. І не тільки говорити, а й власним прикладом показувати, як дбати про свою домівку, вулицю, про своє село, селище, місто.

Як міський голова, я завжди готовий підтримувати ваші ідеї й ініціативи, щоб зробити Валківщину громадою сучасною, комфортною та зручною для життя.

Усім нам хочеться, щоб зміни на краще відбулися скрізь і одразу. Але ж ми реалісти, і знаємо, що так не буває. А найлегше заняття, яке є на цьому світі, і водночас найзневажливіше у суспільстві – це оцінка чужої роботи без особистої участі у цій справі. Бо коли ми нічого не робимо, то не робимо й помилок.

Запевняю вас, Валківська міська рада, її посадові особи, депутати налаштовані на роботу, бо ми обрані і найняті вами для задоволення ваших потреб. Так, працювати в умовах недоскона­лої законодавчої бази, коли ряд питань навіть на державному рівні залишаються без відповіді, – доволі складно. Але жити в часи змін завжди було непросто. Тому дайте нам час, щоб без тиску і критиканства з усім розібратися, почати працювати на позитивний результат та продемонструвати перші здобутки.

Це неодмінно буде. Адже у нас є можливість скористатися знаннями й досвідом професіо­налів різних галузей, активністю, ініціативністю, зацікавленістю усіх, хто має щире бажання долучитися до розбудови своєї громади. Ми маємо прекрасні традиції нашого краю, котрі неодмінно будемо зберігати і примножувати. І прислухаємося до нових ініціатив, які будемо втілювати в життя.

Тож нехай цей день додасть усім сил і снаги на добрі справи, впевненості у завтрашньому дні, порозуміння і єдності задля добра і благополуччя рідної Валківщини!

Сердечно бажаю усім, хто працює на благо територіальної громади, кожній родині, кожному мешканцю миру, достатку, любові і здоров’я!

З повагою – Валерій СКРИПНІЧЕНКО, Валківський міський голова.