ПОРАДИ ВІД ВАЛКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Здебільшого саме у літній період збільшується кількість крадіжок з будинків та квартир. Тож ми зібрали декілька порад, які допоможуть вам уберегти своє майно від непроханих гостей.

✅Не потрібно хвалитися планами на найближчу відпустку. Навіть друзі несвідомо можуть «навести» злодія на вашу квартиру, поділившись свіжими новинами про вас зі своїми знайомими і таким чином інформація дійде до злодія.

✅Не поширюйте «зайву» інформацію про себе в соціальних мережах. Злодії також можуть бути активними користувачами Інтернету і, побачивши фотографії з відпочинку або про ваші статки, «просунутий домушник» задумається про крадіжку.

✅Надійні двері і замки.
Слід зазначити, що одне без одного існувати не може. Якщо поставити дорогі замки на дешеві двері, то злодій просто виламає двері. Професійному злодієві за наявності необхідного інструменту та навичок для цього буде достатньо в середньому 13 секунд.

✅Решітки на вікнах.
Рекомендуємо власникам приватних будинків ставити решітки на вікнах, а також у квартирах, які знаходять на 1-2 та на останньому поверхах.

✅Відеоспостереження. Для захисту житла від крадіїв радимо встановлювати систему відеоспостереження. Сучасні системи відеоспостереження дадуть змогу попередити крадіжку чи встановити особу, причетну до її вчинення.

✅Добрі відносини з сусідами.
Залишаючи свою квартиру або будинок на тривалий час, домовтеся із сусідами, щоб вони наглядали за помешканням, або ж попросіть когось із родичів навідуватися до вашого житла, хоча б декілька разів на тиждень, періодично вмикаючи світло в кімнатах у вечірній час доби.

✅Охоронна сигналізація.
Один з найбільш надійних способів захисту: встановлення сигналізації. Наклейка на двері «Об’єкт під охороною» ясно свідчить – залишитися непоміченим при спробі проникнення не вийде.

✅Не залишайте велосипеди чи інші цінні речі на ніч біля булинків та в легко доступних місцях, не залишайте відчинені двері та сумки, телефони чи інші цінні речі в коридорах.

✅Будьте уважні до незнайомців, які з’являються у вашому дворі, до підозрілих транспортних засобів. Якщо щось чи хтось вам видалися підозрілим, повідомляйте про такі факти поліцію. Ваша інформація дозволить попередити злочин чи допомогти його розкрити.

✅ Якщо ви таки виявили сліди крадіжки у своєму житлі, не панікуйте і нічого не торкайтеся – одразу телефонуйте до поліції.

“Усі перелічені види захисту не будуть зайвими, щоб захистити свою оселю і майно від зловмисників. Щонайменше кожен з нас може зробити – це подбати про безпеку свого майна і не бути байдужим до чужої біди. Якщо Ви помітили, що в квартиру сусідів лізуть злодії обовязково повідомте про це правоохоронців. І якщо все ж таки Ви стали жертвою злочинців, одразу звертайтесь в поліцію за тел.102, адже найлегше злодія впіймати по гарячих слідах”- з такими слова звертається до мешканців своєї громади Валківський міський голова ВАЛЕРІЙ СКРИПНІЧЕНКО.