Іван та Софія: популярні імена дітей на Валківщині

Народження дитини – найбільша радість у житті кожної сім’ї. Однак часто ще за довго до появи на світ малюка, як тільки майбутні батьки дізнаються про щасливу новину, перед ними постає питання: як назвати майбутнього синочка чи донечку? В хід ідуть книги з іменами, інтернет-сторінки, поради рідних та друзів і, звісно, власні вподобання. Дехто у виборі імені орієнтується на його популярність, а дехто – бажає назвати дитину унікальним ім’ям.

У  другому півріччі 2018 року на Валківщині хлопчиків найчастіше називали Іван, Максим Артем, Дмитро, Павло. Серед дівчачих імен найбільшу популярність мали імена Софія, Аріна, Поліна, Анна та Марія.

Деякі ж молоді батьки вирішували давати своїм дітлахам досить незвичні імена такі, як Арсен,  Дамір, Лев, Аліція, Віолета, Зара, Ніколь.

Зареєстрований  відділом у минулому році й хлопчик з іменем Левон.

Попри все, як би батьки не називали дитину, варто подумати про те, аби її ім’я гармонійно поєднувалося із прізвищем та по батькові, думати про дитину та її інтереси і не забувати, що з цим іменем вона буде жити все життя.

Нагадаємо, зареєструвати новонародженого батьки повинні у 30-денний термін за місцем реєстрації батьків чи одного з них або фактичним місцем народження дитини. Це можна зробити не лише у відділі державної реєстрації актів цивільного стану, а й у пологовому відділенні, де малюк з’явився на світ.

Л.М.Губська заступник начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану по Валківському та Коломацькому районах ГТУЮ у Харківській області