Щодо попередження розповсюдження  захворюваності на респіраторну хворобу COVID-19 в колективах, закладах, організаціях

РЕКОМЕНДОВАНА  ПАМЯТКА

Щодо попередження розповсюдження  захворюваності на респіраторну хворобу COVID-19 в колективах, закладах, організаціях

Відповідно до реєстрації випадків по захворюванню на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, з метою посилення заходів боротьби з поширенням та локалізацією  хвороби серед працівників вважається за необхідне:

  1. Перевести працівників всіх відділів та структурних підрозділів на особливий режим роботи з дотриманням всіх протиепідемічних заходів, дотримань умов карантину.
  2. Організувати роботи з мінімальним залученням працівників з дотриманням соціальної дистанції, всім працівникам, що можуть виконувати роботу дистанційно – надати можливість працювати вдома до закінчення максимального інкубаційного періоду(не менше 14 діб) після реєстрації останнього випадку захворювання, прийом громадян проводити у телефонному режимі з попереднім повідомлення населення всіма способами зв’язку;
  3. Розмістити попереджувальні та обмежувальні надписи ( типу «КАРАНТИН»), категорично заборонити вхід на територію структурних підрозділів стороннім особам, внутрішнє переміщення з одного підрозділу до іншого, осіб дозволяється лише з особистого дозволу керівництва в засобах індивідуального захисту(ЗІЗ);
  4. Організувати вимірювання температури залучених до роботи працівників двічі на добу, до початку та після закінчення робіт. Скринінг температурного режиму проводиться відповідальною особою безконтактним термометром з відміткою в температурному журналі. Працівників з ознаками застуди та з температурою тіла вище 36,8 на територію не допускати, відправляти додому під нагляд сімейного лікаря;
  5. Протягом робочого часу проводити поточну дезінфекцію приміщень, часте провітрювання в технічні перерви не менше 20 хвилин, через кожні 3 години, організувати та забезпечити місця прийому їжі, санвузли, всі відділи та структурні підрозділи дезінфікуючими та антисептичними засобами для індивідуального використання працівниками;
  6. Забезпечити засобами індивідуального захисту всіх працівників, контроль за використанням та дотриманням протиепідемічних заходів залишається за керівництвом;
  7. Щоденний контроль стану здоров’я працівників залишається за керівництвом.