Шановні роботодавці, суб’єкти господарювання – юридичні особи!

Повідомляємо, що з моменту набрання чинності Закону України «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СOVID-19», маєте змогу отримати одноразову матеріальну допомогу.

Відповідно Статті 3 цього закону, суб’єкти господарювання – юридичні особи, які на дату набрання чинності цим Законом вимушено скоротили або можуть скоротити передбачену тривалість робочого часу працівників, у тому числі через простій, після впровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, за їх зверненням до служби зайнятості за місцем реєстрації можуть отримати одноразову матеріальну допомогу для виплати таким працівникам.

Розмір одноразової матеріальної допомоги, передбаченої цією статтею, визначається пропорційно робочому часу працівника, який скорочено або заплановано скоротити, у тому числі через простій, та не може перевищувати восьми тисяч гривень на одного працівника.

Для отримання одноразової матеріальної допомоги, передбаченої цією статтею, суб’єкт господарювання надає до Валківської районної філії ХОЦЗ лише три документа: заяву, відомості за формою, встановленою Кабінетом Міністрів України та копію наказу про скорочення або можливе скорочення тривалості робочого часу, у період дії обмежувальних протиепідемічних заходів.

Запрошуємо всіх роботодавців, які планують зупинити чи скоротити діяльність на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, звернутися до

Валківської районної філії ХОЦЗ за тел. (05753) 5-27-34, 0983558468 або м. Валки, просп. Григорія Сковороди, 1А.