У Валківській міській раді презентували проєкт створення індустріального парку «Земля і вода».

Презентація індустріального парку, створення якого планують розпочати на Валківщині, відбулась сьогодні у приміщенні міської ради. Майбутній парк буде розташований на території діючих очисних споруд і охопить собою близько 23 га. Це буде виробничий комплекс по переробленню відходів міських очисних споруд та твердих відходів, а виробничі потужності комплексу складатимуться із 6 – ти підприємств – заводу очисних споруд, заводу біогазу, заводу метанолу, заводу біодизелю, заводу оцтової кислоти, сортувальної лінії сміття. Кожне з цих підприємств окрім того, що буде ефективним та самодостатнім саме по собі, підсилюватиме економічну ефективність сусіднього у своєму взаємозв’язку.

Створення індустріального парку матиме безліч переваг і дасть можливість громаді вийти на економічно високий рівень. Серед переваг – створення близько 300 нових робочих місць, зниження вартості води (за рахунок альтернативних джерел електроенергії), додаткові надходження до бюджету, і головне – екологічна безпека.

Під час презентації також йшла мова про залучення коштів місцевого, обласного бюджетів, коштів державного фонду регіонального розвитку, кошти приватних інвесторів. На реалізацію задуманого проекту знадобиться понад 7 років. Попереду кропітка і довготривала робота з реалізації презентованого плану.

Ідея створення індустріального парку належить Валківській міській раді, зокрема, відділу економічного розвитку та інвестицій. ЇЇ підтримали і вважають перспективною у Харківській обласній державній адміністрації.

 

Презентував проект директор департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Петро Лашин. У роботі круглого столу взяли участь Президент асоціації приватних роботодавців Олександр Чумак, представник країни Литва менеджер з розвитку бізнесу в країнах Східної Європи ТОВ «Трайдяніс» Едуард Шелег,заступник директора департаменту економіки і міжнародних відносин Наталія Меуш, заступник начальника управління розвитку громад директор департаменту економіки і міжнародних відносин Юрій Заєнко.