У Валках працювали представники регіонального представництва в східних областях Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Фактично це був контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина в нашій громаді. Моніторингова місія здійснювалась у трьох напрямках : рівна доступність всіх громадян ( в тому числі і з обмеженими фізичними можливостями) до адміністративних приміщень; дотримання соціальних та жилових прав.
Начальник Відділу регіонального представництва в східних областях – Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Харківській області Сергій Кузьменко та головний спеціаліст відділу Роман Бережний зустрілись з Валківськм міським головою, обговорили проблеми та можливі перспективи, а продовжили роботу в управлінні соціального захисту населення та центрі надання соціальних послуг, де вільно ознайомились з документами та робочим процесом.

За словами Романа Бережного, який підводив підсумки моніторингу дотримання прав людини у Валківській громаді, робота в даному напрямку на Валківщині ведеться на достатньому рівні та без значних порушень.

«Звичайно, що є недоліки, але враховуючи те, що громада молода і багато чого зробити просто не встигли, то можна сказати, що все добре», – зазначив він.

Кінцева довідка з зауваженнями та рекомендаціями до Валківської міської ради по дотриманню прав людини буде надіслана протягом п’яти днів.