У Валках вшанували пам’ять Миколи Манойла

12 грудня у залі засідань Будинку рад відбувся тематичний захід з назвою «Народний артист із хутора Маніли», присвячений 90-річчю з дня народження українського співака, народного артиста України та колишнього Союзу, соліста Харківської опери, професора Харківської консерваторії, «Почесного громадянина м. Валки» Миколи Федоровича Манойла.
У фойє відвідувачів заходу зустрічала фото виставка із сімейного архіву видатного співака, а в залі у запису линув неперевершений спів Миколи Манойла. На екрані фото кадри змінювалися архівним відео і всі поринули у біографію та спогади.
На захід були запрошені донька Олена Миколаївна Каткова та онука Поліна, які розповідали з перших вуст про батька та дідуся, ділилися враженнями і щиро дякували всім, хто береже пам’ять про життя та творчість на Валківщині знаного земляка і дорогої для них людини.
Близьких та рідних зустрічали і вітали Валківський міський голова Валерій Скрипніченко, голова районної ради Віталій Оноша, перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Осадча, директор краєзнавчого музею, «Заслужений працівник культури України» Тамара Поліщук, Минківський сільський голова Наталія Михалицька.

Все своє трудове життя донька Миколи Федоровича Олена Каткова присвятила Харківському музичному училищу ім. Б. Лятошинського, зараз має наукову посаду декана та очолює відділ із навчально-виховної роботи. Із вдячність про пошану до її батька, вона привезла із собою в дарунок валківчанам концертний виступ ансамблю народних інструментів «Слобожаночка» Харківського музичного училища. Колектив є лауреатом та дипломантом Всеукраїнських конкурсів.