У бібліотеках Валківщини пройшли заходи до Дня героїв Небесної сотні

Абонемент Валківської публічної бібліотеки підготував та пропонує користувачам   патріотичний калейдоскоп про страшні криваві події зими 2013-2014 років на Майдані, трагічні події на Сході країни.

Серед розміщених на тематичній експозиції з фондів бібліотеки книжкових видань особливої уваги заслуговує тритомник Ірини Вовк, яка з квітня 2014 року перебувала у зоні бойових дій на Донбасі як журналістка і волонтерка військовиків. З кінця 2016 авторка тритомного видання записувала розмови з рідними полеглих на Донбасі українських воїнів. Згодом ці розмови лягли в основу книги «На щиті: спогади загиблих воїнів».

В читальній залі публічної бібліотеки  діє виставка історичної події під назвою «Уже ніхто не знищить Україну, в тобі , в мені, у кожному із нас», яка знайомить з книгами про подвиг героїв Небесної Сотні та воїнів АТО.

У ці дні у кожній книгозбірні мережі експонуються виставки-реквієм, виставки – хронографи,фото-виставки «Горіли і шини і душі», «Небесна Сотня:ціна свободи»,«Небесна Сотня білих журавлів» «Живим уклін,загиблим-слава»,проходять інформдайджести, уроки  патріотичних цінностей, години мужності «Твої герої,Україно», «Небесна Сотня-янголи,які стали історією», «Час плине, а пам’ять залишається”, «Дорогою через Майдан», що розповідають про подвиг  людей, які за покликом душі і серця боролися за вільну, демократичну Україну.