Учасники АТО, члени їх сімей та члени сімей загиблих можуть відпочити безкоштовно.

Про умови організації та терміни відпочинку повідомили в управлінні соціального захисту населення Валківської міської ради.

Так, відповідно до комплексної Програми  соціального захисту населення Харківської області на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1338-VII, в Харківській області для учасників бойових дій, які безпосередньо брали участь в антитерористичній операції чи здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, із відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях у районах її проведення, членів їх сімей та членів сімей загиблих учасників бойових дій організовується проведення 14-денного відпочинку та  путівки вихідного дня.

Чотирнадцятиденним відпочинком забезпечуються особи з числа звільнених у запас (демобілізованих) військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Короткотерміновим відпочинком (путівка вихідного дня) забезпечуються особи з числа звільнених у запас (демобілізованих) військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та члени їхніх сімей; члени сім’ї учасників бойових дій.

Учасники АТО Валківської територіальної громади мають можливість відпочити в Клінічному  санаторії «Курорт «Березівські мінеральні води».

Для направлення на 14-денний відпочинок учасникам антитерористичної операції необхідно звернутися до управління соціального захисту із письмовою  заявою, до якої додати такі документи:
– копію паспорта громадянина України;
– копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
– медичну довідку лікувальної установи щодо відсутності протипоказань для проходження відпочинку в санаторно-курортних закладах;
– копію документа про безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції чи здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, із відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях в районах її проведення.

Для направлення на короткотерміновий відпочинок (путівка вихідного дня) учасників антитерористичної операції та членів їх сімей  необхідно написати заяву та надати такі документи:
– копію паспорта громадянина України;
– копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
– копію документа про безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції чи здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, із відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях в районах її проведення.

Для направлення на короткотерміновий відпочинок (путівка вихідного дня) членів сімей загиблих учасників бойових дій  необхідно написати заяву та надати такі документи:
– копію паспорта громадянина України;
– копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
– копію посвідчення члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни.
Для отримання більш детальної інформації звертайтеся до управління  соціального захисту населення Валківської міської ради, який знаходиться за адресою: м. Валки, пл. Центральна, 2, каб. №18, тел. 5-27-63.