Свідоцтво про народження дитини можна отримати у пологовому будинку КЗОЗ «Валківська центральна районна лікарня»

Працівниками  відділу державної реєстрації актів цивільного стану по  Валківському та  Коломацькому районах Головного територіального управління юстиції у Харківській області здійснюється  прийняття документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видача ними свідоцтв про народження безпосередньо у пологовому відділенні Комунального закладу охорони здоров’я «Валківська центральна районна лікарня».

Державна реєстрація народження провадиться на підставі медичного свідоцтва про народження, виданого Комунальним закладом охорони здоров’я «Валківська центральна районна лікарня». Для подачі заяви про державну реєстрацію народження та отримання свідоцтва про народження безпосередньо в пологовому будинку, крім медичного свідоцтва про народження,  Вам необхідно подати наступні документи:

якщо Ви перебуваєте у зареєстрованому шлюбі та маєте спільне прізвище:

– паспорти, що посвідчують особи батьків та свідоцтво про  шлюб (присутність батька не обов’язкова);

якщо Ви перебуваєте у зареєстрованому шлюбі та маєте різні прізвища:

– паспорти, що посвідчують особу батьків, свідоцтво про шлюб та спільна заява щодо  присвоєння дитині прізвища (заява про присвоєння дитині прізвища складається при подачі документів, присутність обох батьків, як при поданні заяви, так і при отриманні свідоцтва про народження обов’язкова).

 У разі, якщо батько дитини не може особисто з’явитись, то його заява щодо присвоєння дитині прізвища, справжність підпису на якій має бути нотаріально засвідченою, може бути подана через представника. Повноваження представника мають грунтуватися на нотаріально посвідченій довіреності.

 якщо Ви не перебуваєте у зареєстрованому шлюбі, але бажаєте вказати відомості про батька дитини:

– паспорти, що посвідчують особу батьків, заява матері та батька дитини про визнання батьківства (заява складається при подачі документів, присутність обох батьків, як при поданні заяви, так і при отриманні свідоцтва про народження обов’язкова).

      У разі, якщо заява про визнання батьківства не може бути подана особисто батьком дитини, вона може бути подана через представника за умови нотаріального засвідчення справжності підпису батька дитини на цій заяві. Повноваження представника мають ґрунтуватися на нотаріально посвідченій довіреності.

 якщо мати дитини не перебуває у зареєстрованому шлюбі і немає заяви особи, яка визнає себе батьком дитини:

– паспорт, що посвідчує особу матері та заява про державну реєстрацію народження відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (заява складається при подачі документів).

 Таким чином зареєстровано з початку функціонування цієї послуги 218 народжень, за 2017 рік 142 народження.

Л.М.Губська, заступник начальника  відділу державної реєстрації актів цивільного стану по Валківському та Коломацькому районах ГТУЮ у Харківській області