Святкування Дня міста Валки та його визволення від фашистських загарбників

Традиційно цього дня зібралися валківчани з квітами, щоб пройти урочистою ходою та вшанувати полеглих воїнів-визволителів, ветеранів, героїв Другої Світової війни, які самовіддано стали на захист країни, нещадно витісняли ворога з території Валківщини, вибороли власну свободу і світле майбутнє для прийдешніх поколінь. Сьогодні, завдяки мужності українських військовослужбовців і добровольців ми впевнено дивимось у майбутнє, маємо змогу підвищувати рівень життя громад та розкривати потенціал свого міста.

Валківчанам старшого покоління в цей день було запропоновано перегляд кінофільму, в якому сюжетна лінія пов’язана із долею дітей війни. Традиційно, після перегляду, ветеранський актив міста зібрався на урочистому прийомі міського голови з польовою кашою та задушевною піснею.

В цьому році, вперше яскравою колоною під назвою “Крокує майбутнє нашого міста” пройшлися Центральною площею вихованці місцевих дошкільних навчальних закладів “Яблунька”, “Берізка” та “Веселка”. Очолювали колону Валківський міський голова Валерій Скрипніченко разом із онуком Макарієм та заступник міського голови Ігор Нізельковський разом із онуком Єгором.

Вечірні святкування з нагоди Дня міста зібрали надзвичайно багато валківчан та гостей. Розпочалася святкова програма святкування з флешмобу “Моє місто”, який підготували учні Валківської ЗОШ І-ІІІ ступенів. На головній сцені району дарували виступи кращі дитячі хореографічні колективи міста: “Фієста”, “Hold the Rhythm” “D.S.A.L.” та “Діамант”.

Тематичний концерт за участю дорослих аматорів РНД “Іскра” під назвою “Славен будь у віках, рідний Валківський краю” взяв творчу естафету у талановитих дітей. На сцені солісти РНД “Іскра” дарували глядачам пісні відповідної тематики, а завершила композиція “Славній Україні”, яка вперше прозвучала у виконанні аматорського народного жіночого хорового колективу та аматорської народної чоловічої хорової капели ім. О. Масельського з нагоди Дня міста.

Під яскраві вогні софітів та оплески валківчан відбулась урочиста церемонія нагородження. З нагоди Дня міста Грамотою Валківської міської ради нагороджено Крученюка Дмитра Сергійовича – переможця конкурсу на розробку ескізу-ідеї проекту меморіального знаку (конкурсна робота “Пошук”), присвяченого 295-ій річниці з дня народження Г.С. Сковороди.

За підсумками традиційного огляду – конкурсу на кращі садибу, багатоквартирний будинок та під’їзд будинку переможцями у 2017 році визнані і отримати Грамоти Валківської міської ради та грошову винагороду.
За активну життєву позицію, подяками Валківської міської ради у 2017 році були відзначені: Радюкова Наталія Миколаївна, член територіальної громади міста, Синиця Євген Васильович, фізична особа-підприємець, Строєньєва Наталія Григорівна, фізична особа-підприємець, Месян Світлана Вікторівна, фізична особа-підприємець, Петросян Самвел Котлобович, фізична особа-підприємець, Войтенко Ольга Анатоліївна, завідувач Валківської районної дитячої бібліотеки, Зюбан Тетяна Григорівна, вихователь-методист Валківського ДНЗ “Веселка” Валківської міської ради, Данильченко Світлана Анатоліївна, вихователь Валківського ДНЗ “Берізка” Валківської міської ради, Хасмутдінова Вікторія Григорівна, завгосп Валківського ДНЗ “Яблунька” Валківської міської ради.

Урочисто відбулося вручення посвідчень достойним кандидатам, яким у 2017 році присвоєно звання “Почесний громадянин міста Валки”.

Одним із головних подарунків з нагоди Дня міста був святковий концерт за участю Народної артистки                  України – Ірини Білик, за підтримки депутатів обласної ради С.М. Пієва та Т.В. Біловол та народного депутата О.М. Біловола. Велике дійство святкування доповнилось чудовим феєрверком, який подарував валківчанам народний депутат України О.Б.Фельдман.

На цьому подарунки валківчанам не завершилися – валківчани ще довго танцювали на молодіжній дискотеці, яку подарував О.Войтенко, власник клубів Sam FERI Club & Karaoke Hall.