Розпочато роботу над Стратегічним планом розвитку Валківської міської територіальної громади .

Сьогодні відбулось перше засідання робочої групи з підготовки Стратегічного плану розвитку Валківської міської територіальної громади .

Міський голова Валерій Скрипніченко, який очолює дану робочу групу, представив присутнім членів команди, яка працюватиме над створенням стратегічного документу. До її складу ввійшли начальники структурних підрозділів міської ради, установ та організацій Валківщини, представники громадських об’єднань, депутати ради, старости населених пунктів, представники ЗМІ. Також у складі тих, хто працюватиме над стратегією розвитку, керівник проектів агентства UkrSocStandart, соціолог, кандидат політичних наук Денис Под’ячев.

Варто зазначити, що Стратегічний план розвитку громади – документ довгостроковий, і його складання буде тривати від 6 місяців до року. Також є необхідність залучення до роботи науковців та фахівців відповідного напрямку.

Міський голова повідомив, що вже розпочато початковий етап – триває збір аналітичних матеріалів стосовно економічної, суспільної, соціальної, демографічної ситуацій в громаді. Також розроблено проекти анкет та опитувальників для подальших громадських обговорень і збору пропозицій, тому що саме громадська думка буде відігравати вирішальну роль у визначені першочергових кроків та напрямків.

«Цей стратегічний документ має бути спрямований на розвиток та підвищення стандартів життя в громаді. А для цього маємо направити всі зусилля для пошуків шляхів збільшення доходів нашого місцевого бюджету. Щоб досягти найвищих результатів, маємо вже сьогодні визначити першочергові кроки і завдання», – звернувся до присутніх міський голова.

Члени робочої групи висловили свої пропозиції та зауваження щодо подальшої роботи, які обов’язково будуть враховані при формуванні документу. Головним координатором роботи з написання Стратегічного плану є відділ економічного розвитку та інвестицій Валківської міської ради.