Про можливості впровадження на території Харківської області Проєкту «Поліцейський офіцер громади» говорили на спільній нараді у Валківській міській раді.

Зустріч із новообраними старостами ініційована працівниками сектору взаємодії з громадами УПД за активної підтримки Валківського міського голови Валерія Скрипніченка з метою подальшого впровадження проєкту та його спроможності на території Валківської міської територіальної громади.

Були присутні: начальник управління превентивної діяльності Головного управління національної поліції в Харківській області, полковник поліції Сергій Бірбасов, начальник сектору взаємодії з громадами УПД ГУНП, майор поліції Олександр Сурмач, заступник начальника Валківського ВП ГУНП, підполковник поліції Андрій Головленков, начальник сектору превенції Валківського ВП ГУНП, капітан поліції Микола Коваленко.

Старости отримали детальну інформацію щодо  роботи поліцейських офіцерів у громаді, принципів відбору, головних завдань. 80-90% робочого часу поліцейський знаходитиметься в громаді. Він буде доступний для населення, знатиме мешканців території, яку обслуговує, їхні проблеми та надаватиме якісні поліцейські послуги. Важливою інновацією поліцейської реформи є звітування і, оскільки поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї громади, то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом ВП, але й перед самою громадою. У свою чергу, громада бере на себе зобов’язання у забезпеченні частини фінансової підтримки його роботи (виділення службового приміщення, придбання оргтехніки, меблів, службового житла, автомобіля, паливно-мастильних матеріалів тощо).

Наразі, подальше впровадження на території Харківської області, зокрема нашої територіальної громади, проєкту «Поліцейський громади» можливе за умови придбання територіальною громадою для поліцейського службового автомобіля підвищеної прохідності.