Повідомляє відділ освіти Валківської міської ради.

22 березня 2021 року відбулася оперативна нарада міського голови Валерія СКРИПНІЧЕНКА з представниками КНП «ВАЛКІВСЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ» (Марина ОРЛОВА), Валківського районного лабораторного відділення ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України» (Світлана ХОЛОД), КНП «ВАЛКІВСЬКА ЦРЛ» (Володимир Кривундяк), Валківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області (Сергій ПАЛУН), відділу освіти Валківської міської ради (Наталія ЗАВОРОТНЯ), сектору з питань цивільного захисту та надзвичайних ситуацій Валківської міської ради (Олександр МАЗУРЕЦЬ) та КЗ “Валківський ліцей ім. О.Масельського” (Віра Грєхова)
Основним питанням наради стала ситуація із захворюваністю учнів КЗ «ВАЛКІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ІМЕНІ ОЛЕКСАНДРА МАСЕЛЬСЬКОГО». В період з 18.03. по 22.03.2021 року до КНП «Валківська ЦРБ» та КНП «ВАЛКІВСЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ» за медичною допомогою, з приводу погіршення стану здоров’я, а саме з ознаками шлунково-кишкового розладу, звернулися 8 дітей.
Попередній діагноз не пов’язаний з отруєнням. У всіх хворих виявлені кишково-синдромні симптоми ротавірусної інфекції. Це сезонне захворювання і таку кількість хворих воно дає за один інкубаційний період. Якщо є підозра на захворюваність кишковою паличкою, у терміновому порядку подається екстрене повідомлення від закладів охорони здоров’я.
Для таких випадків відпрацьований чіткий алгоритм дій усіх відповідних служб.
У всіх дітей взяли зразки біоматеріалів для дослідження. Результати посіву очікуються 24.03.2021р.
Підсумовуючи засідання робочої наради міський голова Валерій Скрипніченко наголосив на посиленні заходів щодо забезпечення дотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму згідно з Санітарним регламентом, проведення роботи із батьками у своєчасному повідомленні ними закладу освіти причин відсутності дитини у школі. Особливу увагу Валерій Скрипніченко приділив важливості офіційного інформування населення громади у разі виникнення надзвичайних ситуацій із захворюваністю дітей.