Пам’ятні заходи з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Згідно Указу Президента України щорічно, 22 червня в Україні проводяться пам’ятні заходи з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. В цей день на усіх державних установах, організаціях, підприємствах міста були приспущені Державні Прапори.
22 червня страшне слово “війна” увірвалося в життя людей. Затамувавши подих, слухали вони урядове повідомлення про напад фашистської Німеччини. Важко передати, якою трагедією для них був перший день війни. Війни не на життя, а на смерть, війни в якій фашизм ніс Україні довічне рабство або повне знищення нації. Усіх охопило пронизливо-щемливе почуття тривоги за свою Вітчизну, за життя рідних і близьких, над якими нависла смертельна небезпека. Але і в ті червневі дні всі вірили, що ворог буде розбитий, а перемога буде за нами.

22 червня секретар Валківської міської ради Антоніна Кривич, голова районної державної адміністрації Віктор Войтенко, голова районної ради Віталій Оноша, голова районної ветеранської організації ветеранів Валентина Клочко скорботною ходою разом із представниками підприємств, установ, організацій, громадськості району, педагогами та учнями місцевих закладів освіти прийшли до Меморіалу Слави у місті Валки з тим, щоб покласти квіти та вшанувати світлу память воїнів-визволителів, працівників тилу, мирних мешканців, усіх, хто загинули у тій страшній війні.
В низькім поклоні 0 10.00 год. громадськість міста приєдналась до Всеукраїнської хвилини мовчання на знак вшанування полеглих на фронтах Другої світової війни…