Новий Мерчик – обрано курс на розвиток.

Міський голова зустрівся з активом села Новий Мерчик. Під час зустрічі присутні піднімали питання, що їх хвилюють,  висловлювали побажання та своє бачення щодо відродження села.

Серед активу – ті, хто працює на Новомерчицькій землі та робить внесок у бюджет громади. Звичайно, що й питання які їх хвилюють, стосуються зрушень у напрямку створення робочих місць та нових проєктів, що могли б повернути до села працююче населення. Адже не секрет, що після розвалу та занепаду ще радянського  господарства, молодь та всі, хто працює, поступово покинули село в пошуках заробітку. Тому й стоять пустими будинки, в яких колись вирувало життя.

Як завжди гострим залишається питання ремонту місцевих доріг. Ситуація зі станом доріг, який і без того поганий,  ускладнена рухом по них вагових промислових автомобілів, що знищують залишки асфальтового покриття.

Проблем безліч, і всі вони потребують поступового вирішення.

Але все можливо, якщо є спільні напрацювання і розуміння. Сьогодні село має нового керівника, якому довіряє більшість, якому готові допомагати і рухатись в напрямку розвитку. Це староста, Решетько Віталій Валентинович, який вже активно працює. Одним із важливих здобутків – практично повністю відремонтований меморіальний комплекс, що довгий час стояв зруйнованим. Сьогодні розчищена та прибрана територія меморіалу, відновлені пам’ятник та стели з іменами героїв.

Підводячи підсумки діалогу, Валерій Скрипніченко зазначив, що ми відтепер єдина громада, і відтак, маємо спільні проблеми.  Тому й вирішувати їх маємо разом¸ враховуючи думку населення.

« У кожному населеному пункті люди самі бачать першочерговий перелік проблем для вирішення. Тому й при формуванні видатків бюджету обов’язково будуть враховуватись ваші побажання, а сам бюджет буде прозорим», – звернувся до активу очільник громади.