На Валківщині поштові відділення з’являться навіть у віддалених селах.

Але не на постійній основі, а пересувні. Але це не звузить кількість наданих послуг а також асортимент товарів, які будуть продавати людям.

Про це повідомив сьогодні директор філії Харківської дирекції АТ «Укрпошта» Юрій Савченко під час робочої зустрічі з Валківським міським головою Валерієм Скрипніченко.

Це поки що тільки проект, але найближчим часом він має реалізуватись. Зазначимо, що пересувне відділення поштового зв’язку — це повноцінне поштове відділення, яке приїжджатиме у невеликі, навіть у найменші села нашої громади аби їх жителі змогли отримати всі потрібні поштові послуги. Окрім стандартних поштових послуг, в пересувних відділеннях жителі Валківщини зможуть отримати пенсію, оплатити комунальні послуги, поповнити рахунок, зняти кошти з картки, переказати гроші на інший рахунок.

Юрій Савченко також зазначив, що пересувні екіпажі будуть продавати продукти й товари. У Харківській області, на Валківщині зокрема, за його словами, користувачі “Укрпошти” найчастіше купують ковбасу, рибні та м’ясні консерви, гречану крупу, цукерки.

Для повноцінної роботи екіпажів пересувних відділень необхідно буде знайти працівників – це водії, листоноші, начальник відділення. Щоб заповнити ці вакансії в рамках даного проєкту, Укрпошта та Валківська міська рада співпрацюватиме з Валківською філією Харківського обласного центру зайнятості.

Як зазначалось під час наради, стаціонарні відділення Укрпошти не припинять свою роботу а продовжать працювати у звичному режимі.