На Валківщині людей похилого віку навчать комп’ютерної грамотності.

У Валках розпочалось навчання людей похилого віку роботі з комп’ютерами, гаджетами та електронними інформаційними пристроями. Сьогодні у приміщенні Валківського ХАБу пройшло перше заняття в рамках цієї навчальної програми, яка розрахована на 24 учбових години. Під час роботи здобувачі знань навчаться працювати в системі Windows, в інтернет-банкінгу, створювати скриньки електронної пошти, електронний підпис та ідентифікацію, працювати з мобільними додатками та додатком «Дія», роботі з сайтами державних структур та в соцмережах.

Заступник міського голови Ольга Борщ, відкриваючи старт занять, зазначила, що таке навчання сьогодні вкрай важливе і необхідне. «Відтепер, володіючи елементарними знаннями роботи з електронними пристроями, люди похилого віку зможуть самостійно он-лайн сплатити за комунальні послуги, знайти в інтернеті необхідну інформацію, тощо. І для цього їм не треба буде відволікати від справ дітей та онуків», – повідомила вона.

Заплановано, що навчанням буде охоплено 60 осіб в складі 6 робочих груп.

Зазначимо, що навчання під назвою « Робота з електронними інформаційними он-лайн ресурсами та послугами» організовано Валківською філією Харківського обласного центру зайнятості за фінансової та організаційної підтримки Валківської міської ради.