На Валківщині залишається складною ситуація із захворюваністю на COVID-19.

За наслідками щоденної наради у першого заступника міського голови Ігоря Нізельковського з керівниками медичних закладів та відповідальними особами сьогодні, 06 квітня 2021 року, стало відомо, що ситуація на Валківщині із захворюваністю на коронавірус COVID-19 залишається складною. Зростає кількість хворих, що надходять на лікування до Валківської лікарні. Так, за інформацією Богдана Носатова, головного лікаря КНП “Валківська центральна районна лікарня”, на лікуванні наразі перебуває 137 хворих, з них 78 з підтвердженими результатами на COVID-19. Зайнятість ліжок зростає, постійно вирішується питання збільшення ліжкового фонду. За останню добу на лікування надійшло 8 хворих, із них 7 валківчан. Головний лікар КНП “Валківський центр первинної медико-санітарної допомоги” Марина Орлова повідомила, що на амбулаторному лікуванні перебуває 50 хворих, з них 17 випадків зареєстровано за минулу добу. Окрім того, за словами медиків, перебіг коронавірусної хвороби COVID-19 стає складнішим, все частіше хворі потребують кисневої та інтенсивної терапії.

Враховуючи все вище викладене, прийнято рішення про посилення карантинних заходів на території Валківської міської ради.

Так, зокрема, вирішено:

– 3 05.04.2021 року до 20.04.2021 року включно зупинити роботу КЗ «Валківський ясла – садок «Яблунька»  з метою недопущення розповсюдження захворюваності на COVID-19;

-закладам фізичної культури та спорту провести роботу щодо збільшення площі на одного відвідувача до 5 кв. метрів та дотримання дистанції між ними не менше, ніж 2 метри, з обов’язковим проведенням щоденного скринінгу температури тіла та обробки рук дезінфекторами, обов’язковим використанням засобів індивідуального захисту, за можливості – перенести заняття на відкритий простір;

-заборонити проведення масових заходів з 06 квітня 2021 року на період до прийняття відповідного рішення, а в разі проведення робочих заходів врахувати, що площа на одну особу має бути не менше, ніж 5 кв. метрів та дистанція між особами не менше, ніж 2 метри, з обов’язковим використанням засобів індивідуального захисту та обробкою рук дезінфікуючим розчином.