На Валківщині висадили дерева в рамках Міжнародного екологічного проєкту «Мільйон дерев за 24 години»

У п’ятницю, 9 квітня у Валках та населених пунктах громади розпочалась висадка дерев на підтримку екологічної акції, що пройде по всьому світу 10 квітня у 100 країнах світу. Заплановано висадити 120 дерев – верби, катальпи та тополі, а також інші культури.
Біля міського ставка працівники відділу благоустрою вже висадили 40 верб. Катальпи прикрашатимуть Валки вздовж центральної траси. Для тих, хто не знає, катальпа – це одне з відносно нових декоративних дерев, які ще не часто використовуються в озелененні міст, але мають дуже красивий цвіт.
Катальпи та тополі висадять у парку «Сонечко». Зауважимо, що сорт тополь особливий – такі колоновидні тополі не алергенні, тому що під час цвітіння не викидають пух.
Разом з Валками дерева також садять Олександрівка, Ков’яги, Старий Мерчик, Гонтів Яр та інші села. Ініціатором та організатором проведення даної акції в нашій громаді виступила валківчанка Юлія Гетало, яка звернулася з ідеєю до міської ради і отримала цілковиту підтримку міського голови, а потім разом з усіма допомагала у висадці дерев на всіх локаціях.
Зразу попередимо, що населення та громадськість масово не залучали до участі в акції у зв’язку з недопущенням поширення коронавірусної інфекції COVID-19. Міська рада висаджує дерева своїми силами із обов’язковим дотриманням санітарно-гігієнічних норм та правил.
Приємно зазначити, що активісти все ж приєднуються до акції разом із підприємцями, які допомогли фінансово у придбанні саджанців для озеленення громади. Також до акції приєднались працівники освіти, культури, ДЮСШ «Спорт для всіх», молодіжна рада м. Валки.
Щира подяка усім небайдужим!!!
Закликаємо мешканців громади приєднуватися і висадити цими вихідними у себе на подвір’ї дерево чи кущ. Цим самим ви долучитесь до масштабного екологічного проєкту «Мільйон дерев за 24 години».
Завдяки спільним зусиллям, громада стане красивішою, збільшаться зелені легені нашого міста та планети вцілому.