На Валківщині введено карантинні обмеження, встановлені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

Відповідне рішення було прийняте 12 квітня 2021 року на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій через погіршення епідеміологічної ситуації в громаді.

У зв’язку з цим Валківщина переходить у «червону зону», а значить вводяться додаткові протиепідемічні заходи.

Зокрема, згідно протоколу засідання комісії, відтепер забороняється:

– відвідування всіх навчальних закладів, окрім дошкільних;

– робота закладів культури, фітнес-центрів, спортивних залів, закладів розважальної діяльності;

– прийом відвідувачів у закладах громадського харчування (дозволяється робота на винос);

– діяльність непродовольчих ринків і магазинів (дозволяється робота за здійсненням попереднього або адресного замовлення).

Також з огляду на поточну епідемічну ситуацію на території Валківської громади, зокрема, дозволяється робота продовольчих ринків та магазинів, в яких 60% складають продовольчі товари.

Внутрішній та міжміський транспорт продовжить роботу з 50%-вою наповненістю, тобто у салоні авто має бути заповнено не більше 50% місць для сидіння.

Робота салонів краси та перукарень дозволяється лише з однією людиною та за попереднім записом.

Також заборонено перебування без масок на територіях закладів освіти та здоров’я, на зупинках громадського транспорту та інших територіях загального користування у разі неможливості дотримання дистанції між людьми 1 метр.

Підводячи підсумки засідання, міський голова Валерій Скрипніченко акцентував увагу присутніх на тому, що порушення введених карантинних обмежень недопустимі.

«Ми маємо розуміти, що є небезпека та загроза швидкого розповсюдження коронавірусної інфекції, тому з нашого боку має бути чіткий контроль за дотриманням карантинних обмежень», – звернувся він до присутніх.

Нагадаємо, що невиконання встановлених карантинних обмежень тягне за собою адміністративну відповідальність.

Протокол КТЕБ та НС №3 від 12.04.2021 року