ЗВЕРНЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ВАЛЕРІЯ СКРИПНІЧЕНКА З НАГОДИ 35-х РОКОВИН ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ НА АЕС

Шановні Валківчани, мешканці громади, учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, вдови земляків-ліквідаторів!

Цьогоріч минає 35 років від того часу, коли стався вибух, що спричинив соціально-екологічну катастрофу. Ця трагедія змінила життя цілого покоління.

На приборкання атомної стихії тоді стали сотні тисяч людей. Більше ніж півмільона українців брали безпосередню участь в ліквідації цієї масштабної аварії: пожежники і медики, військовослужбовці та персонал станції. Вони виконували свій обов`язок, ризикуючи власним здоров`ям і життям.

Для кожного з нас це стало нестерпним болем та справжнім уроком, який ми не маємо права забувати ніколи. Але водночас Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Ризикуючи власним життям та здоров’ям, вони прийняли на себе перший удар ядерної стихії, виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації. Серед них були й наші валківчани, більше сотні земляків-ліквідаторів уже пішли у вічність.

Світла пам’ять тим, хто пішов у безсмертя, залишивши смуток та біль у серцях українців. Шана та вдячність живим рятувальникам за їх подвиг заради безпеки нинішнього та майбутніх поколінь.

Цього року Україна, як і весь світ, продовжує боротьбу з невидимим ворогом – COVID-19. І, маючи гіркий урок у минулому, ми робимо все можливе заради зменшення наслідків хвороби. І сьогодні, дотримуючись усіх карантинних вимог, ми вшануємо у нашій громаді 35-і роковини тієї страшної катастрофи та подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Тож найперше, що хочу побажати – міцного здоров’я вам та вашим сім’ям. Нехай у ваших домівках завжди буде тепло та достаток.

Пам’ятаймо трагедію та бережімо себе.

З повагою, міський голова Валерій Скрипніченко