ЗАЯВА ПРО ЕКОЛОГІЧНІ НАСЛІДКИ При проведенні робіт з «Капітальний ремонт водогону в м. Валки Харківської області місцезнаходження пров. Майський від вул. 1-го Травня до вул. Паркової»

Впровадження проектних рішень не призведе до створення нових джерел впливу на довкілля. Під час проведення будівельних робіт буде чинитися короткочасний незначний негативний вплив на наступні компоненти навколишнього середовища: геологічне середовище – за рахунок виїмки ґрунту під котловани та траншеї під інженерні комунікації, повітряне середовище – за рахунок викидів в атмосферне повітря на протязі незначного часу та в невеликій кількості забруднюючих речовин, які утворюються при виконанні будівельно-монтажних робіт із застосуванням газозварювального обладнання і машинобудівної техніки. У процесі будівництва й експлуатації знос зелених насаджень здійснюватися не буде. Вплив на навколишнє середовище при виконанні будівельних робіт буде мінімальним і розцінюється, як допустимий, за умови дотримання природоохоронних заходів.

У районі розміщення майданчика відсутні пам’ятники архітектури і історії, заповідники і дендропарки. Даний об’єкт не обмежує використання рослинних і тваринних ресурсів.

При дотриманні правил експлуатації обладнання та техніки безпеки проектований об’єкт не буде чинити негативного впливу на клімат і мікроклімат, атмосферне повітря, ґрунти,водне середовище, рослинний і тваринний світ, заповідні об’єкти, навколишнє соціальне середовище (населення) та навколишнє техногенне середовище.

Замовник зобов’язується:

–           експлуатувати об’єкт строго відповідно до проекту й інструкцією для експлуатації;

–           забезпечити кваліфікацію обслуговуючого персоналу відповідно до вимог штатного розкладу й виробничих інструкцій;

–           регулярно проводити перевірку знань обслуговуючого персоналу інструкцій і вимог охорони техніки безпеки й навколишнього  середовища;

–           стежити за санітарною й протипожежною обстановкою на території;

–           отримати дозвільні документи у відповідності до діючого законодавства;

–           стежити за своєчасним вивозом сміття й відходів з території;

–           здійснювати проектні рішення відповідно до норм і правил охорони навколишнього середовища і вимог екологічної безпеки на всіх етапах будівництва та експлуатації об’єкта планованої діяльності.

Із матеріалами проекту можна буде ознайомитись в КП «ВОДА» в м. Валки.

Відгуки щодо капітального ремонту направляти в Валківську міську раду Харківської області, відділ забезпечення доступу до публічної інформації за адресою: Харківська обл., м. Валки, вул. Харківська, 16.тел (05753)51283.

 

Замовник Генпроектувальник
Директор Комунального підприємства «Вода» Валківської міської ради

Харківської області

Мирощниченко Б. О.

 

Фізична особа – підприємець

Тесаловська Галина Вікторівна

ІПН 2884513688

Тесаловська Г. В.