«Заміщанські козаки» представляли Валківську громаду на фестивалі «EUROFOLK-Україна 2021» в Одесі

Народний аматорський гурт «Заміщанські козаки» представляв Валківську громаду під час участі у V національному чемпіонаті з фольклору «EUROFOLK-Україна 2021», який проходив у місті Одеса 15 травня 2021 року у Палаці офіцерів. Наші заміщани порадували глядачів піснями із свого репертуару «Червона калина, чого в лузі гнешся», «Заміщанські козаки» та «Козацька слава».

Участь у чемпіонаті брали представники фольклорних, хорових, тацювальних колективів з усієї України, але такого колоритного колективу, як наш, учасниками якого були лише представники чоловічої статі, не було в жодних номінаціях.

Наші «Заміщанські козаки» виступили в номінації «Групи фолькроних пісень» та заслужено отримали ІІ місце. Кожний учасник був урочисто нагороджений грамотою та пам’ятною медаллю.

Фінансову підтримку для участі «Заміщанських козаків» у фольклорному фестивалі надали: Генеральний директор ТОВ «Агротоп» Заскалкіна Оксана Михайлівна, керівники приватного підприємства «Маяк» Губська Галина Сергіївна, Губський Анатолій Григорович, Губський Станіслав Григорович, фермери Поляцьковий Микола Іванович та Поляцьковий Іван Миколайович. Також поїздка відбулась за активної організаційної підтримки старости села Заміське Єфіменка Михайла Володимировича та депутата міської ради Власенко Катерини Андріївни.

Дякуємо «Заміщанським козакам» за активну життєву позицію, великий талант та неперевершене виконання пісень.