Дві заявки для участі в конкурсі грантів “Енергія розвитку” вийшли у п’ятірку лідерів. Сподіваємось на перемогу.

Валківщина взяла участь у конкурсі грантів «Енергія розвитку», що спрямований на підтримку соціальних ініціатив громад для досягнення сталого розвитку регіонів, в яких розгорнута діяльність групи Нафтогаз.

Оскільки наша громада причетна до діяльності Нафтогазу, від Валківщини         було подано 7 заявок, і 2 з них вийшли у п’ятірку переможців та стали пріоритетними. Це заявки від селищ Ков’яги та Старий Мерчик.

Конкурсом грантів передбачено декілька цілей сталого розвитку. Ков’язький проєкт відповідає цілі №4 під назвою «Якісна освіта» і має на меті в разі виграшу облаштування сучасного кабінету обслуговуючої праці в Ков’язькому НВК.

Проєкт, що поданий Старим Мерчиком, відповідає цілі № 11 і має назву «Сталий розвиток міст та спільнот». За його реалізації  буде встановлено альтанку та здійснено озеленення, що прикрашатимуть центр селища.

Сам конкурс вже добігає кінця. Розробники двох заявок-лідерів наразі проходять навчання щодо якісного написання проектів. Етапами ж конкурсу передбачено, що у травні буде профінансовано переможців, а в жовтні вже відбудеться презентація реалізованих проектів.