Відтепер результати експрес-тесту для скринінгового обстеження на коронавірус можна отримати за 20 хвилин.

Про це повідомила на засіданні місцевої комісії з питань ТЕБ та НС головний лікар КНП «Валківський центр первинної медико-санітарної допомоги»  Марина Орлова. Вона зазначила, що відтепер всі необхідні лабораторні матеріали для отримання аналізу на коронавірус за методикою відбору матеріалу як для ПЛР-тест є  у нашій лабораторії, а отримати сам результат експрес-тестування можна вже через 15-20 хвилин. Нагадаємо, що раніше відібраний біоматеріал для аналізу відвозили до міста Харків і там чекали результату, іноді очікування тривало близько семи днів. Наразі це значно спрощує роботу медиків. Але, іноді згідно медичних інструкцій, все ж є необхідність відправляти біоматеріал до Харкова для підтвердження позитивного результату.

Марина Орлова також проінформувала, що ситуація із захворюваністю на коронавірус на Валківщині відносно стабільна та контрольована. Зараз можемо стверджувати про зменшення росту захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 у Валках та громаді вцілому.

Міський голова Валерій Скрипніченко, що головував на засіданні комісії, наголосив, що, попри заспокійливу і обнадійливу інформацію медиків, ми продовжуємо тримати ситуацію на контролі  та дотримуватись карантинно-обмежувальних заходів.

Тож нагадуємо, не забувайте мити руки та дотримуватись маскового режиму.