Валківщина залишається у помаранчевій зоні епідеміологічної небезпеки

Валківська громада залишається в помаранчевій зоні епідеміологічної небезпеки, враховуючи ситуацію із захворюванням на COVID -19.  З метою більш оперативного контролю ситуації, перший заступник міського голови Ігор Нізельковський провів робочу нараду з керівниками медичних закладів Валківщини. Під час роботи заслухали інформацію керівників медичних закладів, зокрема, Богдана Носатова та Марини Орлрвої.

«Відтепер наради з медиками та відповідальними службами будуть проходити щоденно. Ми це робимо з метою упередження росту захворюваності. А в разі виникнення проблем це дасть можливість оперативно приймати відповідні рішення для їх усунення», – звернувся Ігор Нізельковський до присутніх.

Завантаженість Валківської лікарні перевищує 100 відсотків. Але, на думку учасників наради, введення додаткових обмежувальних заходів не є доцільним.

Разом з тим, необхідно чітко дотримуватись вимог, що регламентовані для помаранчевої зони епідеміологічної небезпеки.

Тож прохання до жителів Валківщини використовувати засоби індивідуального захисту ( маски, респіратори та гумові рукавички), дотримуватись соціальної дистанції ( не менше 2-х метрів), мінімізувати контакти, людям похилого віку без потреби не з’являтись в громадських місцях, у випадку будь-якого погіршення самопочуття чи наявних симптомів застуди не займатись самолікуванням, залишатись вдома та викликати сімейного лікаря.