Валківська територіальна громада отримала новий сучасний сміттєвоз

11 серпня 2017 року на центральній площі Валківський міський голова В.В. Скрипніченко, працівники КП «Благоустрою» та громадськість міста приймали вітання з нагоди важливої події – отримання нового сучасного сміттєвоза, вартістю 1 млн. 630 тис. грн.
Голова Валківської райдержадміністрації В. І. Войтенко привітав валківчан з цією важливою подією, висловив слова вдячності голові Харківської обласної держадміністрації Ю.О. Світличній за сприяння у виділенні коштів на придбання нового сміттєвозу та урочисто вручив ключі від автомобіля директору КП «Благоустрій» М.С. Лисяку.
КП «Благоустрій» Валківської міської ради отримало цю дороговартісну багатофункціональну машину з боковим завантаженням СБМ-302/2 на шассі МАЗ 4381 вантажопідйомністю 7 тонн, місткістю бункера для сміття 13 м², обладнану косим відвалом, що дасть змогу використовувати автомобіль для розчистки від снігу доріг у м. Валки у зимовий період. Авто унікальне ще й у тому плані, що здатне забирати сміття з контейнерів різного розміру та об’єму в кузов сміттєвоза, ущільнювати тверді побутові відходи, транспортувати та механізовано розвантажувати в місцях утилізації.
В. В. Скрипніченко, у свою чергу, зазначив, що такого оновлення автопарку КП «Благоустрою» потребували давно і тільки злагодженим спільним діям команди керівників області, району та міста така можливість придбання автомобілю здійснилося. Валківчани вже звикли до цивілізованого вивезення сміття, а нова машина не тільки покращить ці послуги, а ще допоможе з розчищенням доріг від снігу взимку.