Валківська районна філія інформує роботодавців!

28.04.2020 року набув чинності Порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS – CoV – 2.

Згідно норм закону механізмомотриманнячастковоїдопомоги по безробіттюзможутьскористатисьнаступнісуб’єктигосподарювання, щозаймаютьсядіяльністю у сферівиробництва:

✅віднесені до малого бізнесу – суб’єктигосподарювання, у якихсереднякількістьпрацівників за звітнийперіод не перевищує 50 осіб та річнийдохід не перевищує суму, еквівалентну 10 млн. євро, визначену за середньорічним курсом НБУ.

✅віднесені до середньогобізнесу – юридичні особи, у якихсереднякількістьпрацівників за звітнийперіодскладаєвід 50 до 250 осіб та річнийдохідвід будь-якоїдіяльностіскладаєвід 10 до 50 млн. євро, визначену за середньорічним курсом НБУ.

Для отриманнядопомогироботодавецьмає право звернутисядо центрузайнятості, за місцемреєстраціїйого як платникаєдиногосоціальноговнескупротягом 30 календарнихднів з дня зупинення (скорочення) виробництва та подати необхіднідокументи:

1) заяву у довільнійформі;

2)копію наказу іззазначеннямдати початку зупинення (скорочення) виробництва та перелікомзаходівщодозапобіганнявиникненню та поширеннюкоронавірусноїхвороби;

3) відомості про працівників, у якихвиникло право на допомогу по частковомубезробіттю;

4) довідку про відсутністьзаборгованості з виплатизаробітної плати та сплати ЄСВ, щовиниклапротягом 5-ти років, щопередують року зупинення (скорочення) виробництва.

Допомога по частковомубезробіттювстановлюється за кожну годину, на якупрацівниковібулоскороченопередбаченузаконодавствомтривалістьробочого часу, ізрозрахункудвохтретинтарифної ставки (окладу), встановленоїпрацівниковівідповідногорозряду і не можеперевищуватирозмірумінімальноїзаробітної плати, встановленої законом.